MuCoDi - Museum Collection Displayer

Publicer samlingen online, formidl og engager dit publikum

Museum digitalization

MuCoDi. Bidrager til dit museums succes og vækst

Med vores værdifulde erfaring og indbyggede integration med SARA, samt research og viden om museernes digitale strategier, har vi skabt en online standardplatform med bl.a. avanceret søgning af alle værker og og formidling af museers samlinger.

Løsningen involverer Machine Learning og bruger Google Billedgenkendelse til, at værkerne automatisk bliver tagget med nøgleord, der indgår i søgningerne og relatering af indhold. Portalen giver også brugerne mulighed for at oprette en profil og gemme kunstværkerne i brugernes egne samlinger.

Vores research og inspiration fra internationale museer viser, at det er muligt at skabe online engagement i offentligheden, samt at nå ud til et internationalt publikum.

Kunsten

MuCoDi in action. Kunsten Museum of Modern Art Aalborg case

Kunsten Museum for Moderne Kunst Aalborg, grundlagt i 1972, er er at anerkendt kunstmuseum i Danmark. Samlingen rummer over 4000 kunstværker, for det meste efter 1900 tallet, af danske og udenlandske kunstnere. Da digitalisering fortsat gør en forskel for kunstinstitutioner, giver den digitale transformation frontløberne mulighed for at manifestere sig online på en måde, der eksponerer deres arbejde, sætter standarden og giver mulighed for at skille sig ud fra andre museer. Det var derfor, Kunsten ønskede at udnytte digitale teknologier for at skabe et tættere bånd til deres publikum, beskytte deres indhold og kulturelle aktiver og i højere grad understøtte deres mission.

Projektets formål var at:

  • Digitalisere alle museets kunstværker for at bevare dem og gøre det lettere at dele oplysninger alle kunstværkerne i samlingen med andre museer og professionelle. De fleste kunstværker er ikke udstillet, og ved at gå online, har museet mulighed for at dele alle sine kunstværker globalt med et større publikum frem for med de, der besøger det egentlige museum.

  • At skabe et søgeværktøj, synkroniseret med SARA-databasen til at tilbyde en state of the art oplevelse for brugerne.

  • Udvikle en brugervenlig administration, der gør det muligt kontinuerligt at synkronisere kunstværker fra SARA til Linkfactory's Museum Collection Displayer - MUCODI. I MUCODI kan kunsten berige værkerne med yderligere oplysninger, der ikke er tilgængelige i SARA, og dermed som en konsekvens heraf målrette den digitale tilstedeværelse til publikums behov.

  • Blive mere tilgængelig for Kunstens målgrupper: museumsfagfolk, skoler, donorer og fonde.

  • Skabe mere opmærksomhed om samlingen, drive mere trafik online og få flere.

På den baggrund er Museum Collection Displayer (MuCoDi) blevet udviklet.

Klik her for at se Kunstens online samling med MuCoDi.

 

At publicere jeres samling online har aldrig været så let

At publicere jeres samling online har aldrig været så let

Opdag MuCoDis funktionaliteter, der revolutionerer kurationsprocessen for værkerne og gør det muligt hurtigt at lægge dit museums samling online.

Digitaliser hele museets samling

Du kan synkronisere din løsning med SARA-databasen, eller vi kan synkronisere med andre systemer, hvor jeres værker er registreret.

Nem måde at dele informationen om bestemte genstande mellem museer

De fleste af genstandene er på lageret! - Med vores værktøj er de let tilgængelige og kan deles med andre

Mulighed for at dele hele sin samling globalt med et større publikum frem for kun folk, der besøger museet

Tilføj linket på din hjemmeside, promover dit digitale katalog i online kampagner.

Alle de funktioner, du behøver for nemt at udgive dine museumsgenstande online

Alle de funktioner, du behøver for nemt at udgive dine museumsgenstande online

Avanceret søgeværktøj

Muligheden for hurtigt at finde det kunstværk du leder efter.

Brugervenlig administration

Du kan berige dine samlingsgenstande med yderligere information, indhold og videoer. Alle funktioner er brugervenlige i MuCoDI, hvor redaktører kan tilføje tags, oprette samlinger baseret på perioder osv., relatere indhold til hinanden og meget mere. Med MuCoDi kan du fortælle historier og formidle indsigt om dine museumsgenstande.

Skab bevidsthed om samlingerne som aldrig set før

Skab bevidsthed om samlingerne som aldrig set før

Bliv mere tilgængelig for dine målgrupper: museums-professionelle, skoler, donorer og fonde

Med MuCoDi har brugerne mulighed for at skabe samlinger. Som et resultat kan du bruge brugerdrevet indhold til at øge dit publikum og involvere brugerne.

Skab mere opmærksomhed om samlingerne, skab mere trafik online og få flere besøgende

Erfaringen viser, at lancering af samlingerne online giver 70% mere trafik online, hvilket øger opmærksomheden omkring dit museum.

Collection online - an example

Skriv til os og få jeres samling online

Interesseret i, hvordan du kan bruge MuCoDi til at digitalisere dit museum?

Book et kort demo-opkald, hvor vi hjælper dig med at visualisere, hvordan din samling vil se ud i MuCoDi og vi vil dele flere detaljer om vores brugervenlige værktøj og hvordan I let kommer online med jeres samling.

Du skal blot bruge en kontaktformular nedenfor i sidefoden for at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig for at aftale detaljerne.