Vi hjælper offentlige institutioner med at overholde retningslinjerne for internetadgang

Vores mål er at sikre, at dit websted overholder retningslinjerne for webtilgængelighed. Vi vil hjælpe dig med at gøre den digitale verden mere inkluderende for alle.

 

Det europæiske direktiv om webadgang, der blev vedtaget i 2016, angiver den 23. september 2020 som den dato, hvor alle offentlige websteder skal være tilgængelige for folk med et handicap.

 

  • Stat, regioner og lokale myndigheder - med nogle lokale undtagelser
  • Organisationer, der er underlagt offentlig ret og finansieret med offentlige midler
  • Organisationer oprettet af ovenstående - hvis organisationen er oprettet med henblik på almen interesse og ikke har en industriel eller kommerciel karakter
  • Undtagelser: Public service-organisationer, de fleste skoler, NGO'er, der ikke leverer tjenester, der er vigtige for offentligheden eller henvender sig til mennesker med handicap. Det anbefales dog stadig, at websteder for de nævnte organisationer er tilgængelige.

 

Webtilgængelighed. Hvad tilbyder vi?

 

Der er forskellige tilgange til at sikre, at dit websted er tilgængeligt. Vi kan hjælpe dig med:

 

  • Gennemgang af tilgængeligheden af websteder og portaler med detaljeret rapport og anbefalinger
  • Uddannelse af redaktører og webmastere
  • Kontinuerlig tilgængelighedsforsikring med manuelle og automatiserede tests
  • Oprettelse af en tilgængelighedserklæring, som kræves i Danmark

 

Når man udvikler nye sider, er det vigtigt at tænke på tilgængeligheden fra starten, hvilket i dette tilfælde er designfasen. Vi holder tilgængelighed i tankerne i alle faser af udviklingsprocessen. Desuden tilbyder vi rådgivning i sagen, selvom hjemmesiden udvikles af et andet konsulenthus.

 

Hvorfor er tilgængeligheden af websitet vigtig?

 

Mere end 80 millioner mennesker er ramt af en form for handicap og ca. 5% af befolkningen i alt bruger ikke internettet på grund af det. I gennemsnit er ældre ramt af et handicap i ca. 8 år.

 

Webtilgængelighed er et lovkrav for den offentlige sektor, men er også et must for enhver organisation, der betjener en bred vifte af befolkningen.

 

Lær mere om webtilgængelighed:

 

  • Webtilgængelighed tænkt på fra starten

 

Denne artikel udforsker den bedst mulige tilgang til opbygning af tilgængelige websteder. Det er at have webtilgængeligheden i tankerne lige fra starten af et nyt projekt.

 

  • Praktisk vejledning til webtilgængelighed

 

I vores første artikel om tilgængelighed (også kaldet “a11y”) diskuterede vi webtilgængelighed set fra en administrerende direktørs synspunkt. Nu ser vi nærmere på mere praktiske og tekniske aspekter. Læs den praktiske vejledning til webtilgængelighed her.